14.10.2020, Vlaky Regiojet CZ, Autobusy CZ

V návaznosti na vývoj poptávky po cestování po zavedení omezení v souvislosti s pandemií Covid, upravuje RegioJet dočasně provoz některých svých vlakových a autobusových spojů.

Jde o dočasná omezení, která souvisejí zejména s přerušením výuky na školách a s dalšími omezeními, které se výrazně projevují do poptávky po cestování. Stejnjě jako na jaře - ihned, jakmile budou opatření ukončena a poptávka bude opět růst, RegioJet spoje obnoví. RegioJet průběžně vývoj poptávky sleduje a bude rozsah spojů upravovat podle toho, jak budou zůstávat nebo naopak končit jednotlivá omezení.

V případě vlaků se jedná o menší omezení - zejména o provoz spojů jedoucích v okrajových částech dne - a to jak na trase Praha - Ostravsko a zpět tak na jižní lince Praha - Brno - Vídeň. Provoz většiny spojů ale zůstává zatím zachován:

Od středy 14. 10. je provoz upraven následovně:

Na trase Praha - Ostravsko a zpět nejedou dva páry spojů - jedná se o první ranní a poslední večerní spoj RJ 1000, RJ 1001, RJ 1019. Spoj RJ 1018 Havířov - Praha zůstává v provozu v neděli; nejede v pondělí - sobotu. Nejede také noční spoj RJ 1021 / 1020 Praha - Košice, který doposud jezdil 2x týdně. Ostatní spoje na trase Praha - Ostravsko - Košice jezdí stejně jako doposud.

Na trase Praha - Brno - Vídeň a zpět ranní spoj RJ 1031 jede nově pouze v úseku Brno - Vídeň (v úseku Praha - Brno nejede) a podobně večerní spoj RJ 1036 zůstává v provozu na úseku Vídeň - Brno; na trase Brno - Praha nejede. Naopak spoje RJ 1037 a RJ 1030 jedou nově pouze v úseku Praha - Brno a zpět.

U spojů na trase Praha - Bratislava a zpět se nic nemění - všechny ostatní vlakové spoje zůstávají v provozu stejně jako doposud.

Kromě vlakových spojů dochází k omezení také v provozu autobusových spojů RegioJet:

  • Praha - Český Krumlov - v pracovní dny jezdí spoje cca každé 2 hodiny, v pátek a neděli ve špičkové časy pak každou hodinu.
  • Praha - Karlovy Vary - Cheb - spoje jezdí cca každé 2-3 hodiny, v pátek a neděli ve špičkové časy pak každou hodinu.
  • Liberec - snížení počtu spojů přibližně o 30 %
  • Praha - Most / Chomutov - snížení počtu spojů přibližně o 50 %
  • Brno - Olomouc - Ostrava - v provozu zůstává 1 pár Ostrava-Brno.
  • Plzeň - snížení počtu spojů o přibližně 40 %

U mezinárodní linky Praha - Londýn a zpět je do konce listopadu provoz naplánován tak, že spoje jezdí 1x týdně s odjezdy z Prahy / Londýna v pátek / neděli. Zrušeny jsou autobusové spoje z Brna a Ostravy do Vídně. Další mezinárodní linky zůstávají v provozu stejně jako doposud.