18.12.2020, Vlaky Regiojet CZ

V návaznosti na prezentaci několika státních dopravců (DB, ÖBB, SNCF, SBB), která se týkala budoucího rozvoje nočních spojů v Evropě, se RegioJet rovněž hlásí k podpoře celoevropské strategie rozvoje nočních spojů coby ekologicky nejvýhodnější alternativě cestování.

Celoevropská strategie rozvoje nočních spojů musí zahrnovat všechny zákazníky a všechny dopravce bez ohledu na to, zda jsou státní nebo soukromí. Musí stát na pilířích nediskriminačního přístupu k infrastruktuře, na férovém financování a na otevření prodejních systémů pro jízdenky všech dopravců. RegioJet chce být v tomto směru aktivní a v roce 2021 bude dále rozvíjet své noční vlakové spoje.

Už dnes je RegioJet hlavním provozovatelem nočních spojů například mezi Slovenskem a Českou republikou. Noční vlaky RegioJet ročně přepraví přibližně čtvrt milionů cestujících a jsou provozovány bez jakýchkoli dotací na komerční riziko a jako ziskové.

RegioJet je proto také otevřen jednání i s hlavním městem Prahou a dalšími představiteli, kteří mají zájem na dalším rozvoji nočních vlakových spojů spojujících Prahu a Českou republiku s dalšími evropskými metropolemi.

RegioJet letos rozšíří své noční vlakové spoje o přímé vlakové spojení s Polskem a Ukrajinou a během letní sezóny bude provozovat také noční vlakový spoj z Prahy a Brna do Chorvatska.

RegioJet hodlá v letošním roce investovat také do pořízení dalších vozů pro své noční vlaky.