18.02.2021, Vlaky Regiojet CZ
  • Vlaky pojedou od 28. 5. do 27. 9. V červenci a v srpnu denně, v červnu (květnu) a září 3x týdně
  • Cena jízdenky na sedačce začíná stejně jako loni na 590 Kč, v lůžkovém kupé na 790 Kč
  • Kromě Prahy a Brna, vlaky zastaví pro nástup a výstup cestujících také v Břeclavi, na Slovensku v Bratislavě a v Maďarsku v Györu a Budapešti
  • RegioJet bude dávat postupně do prodeje kapacitu dalších vozů do celkové kapacity 15 vozů na vlak

RegioJet dnes spustil prodej jízdenek na své vlakové spoje do chorvatské Rijeky, Splitu a Záhřebu – a to včetně návazných autobusů do desítek destinací na celém pobřeží Jadranu. Ceny jízdenek jsou stejně jako loni výjimečně nízké – za jednosměrnou jízdenku včetně rezervace a všech služeb -  pro cestu ve voze se sedačkami zaplatí cestující na trase do Rijeky cenu od 590 Kč; za jízdenku ve spacím voze pak cenu od 790 Kč. Na trase do Splitu pak ceny začínají na 890 Kč za sedačku a na 1090 Kč za cestu ve spacím voze.

V ceně jízdenky je vždy zahrnutá zdarma rezervace místa a veškerý palubní servis, který cestující dostanou během cesty – včetně balené vody Rajec, kávy a drobné snídaně zdarma, připojení k internetu nebo k zábavnímu portálu zdarma a využití dalších palubních služeb.

V nabídce jsou kromě míst na sedačkách ve vozech Astra (velkoprostorové vozy s obrazovkami v sedačkách) také kupé ve spacích vozech, kde je možné si rezervovat jak jednotlivá místa v kupé tak vybírat například z tichého kupé, nebo si případně zarezervovat celé kupé pro uzavřenou skupinu cestujících.

Jízdenku je možné si zarezervovat přímo také do dalších míst na chorvatském pobřeží - návazné autobusové spoje pak ze stanic Rijeka, Split a Gračac obslouží všechny významné dovolenkové destinace na chorvatském pobřeží Jadranu.

Novinkou pak budou návazné autobusové spoje do letovisek Kotor v Černé Hoře a Neum v Bosně a Hercegovině.

V června a září pojedou spoje 3x týdně; v červenci a srpnu pak denně
Vlakové spoje budou mít podobný jízdní řád jako v loňském roce – s odjezdem odpoledne v 16:46 hodin z Prahy a následně v 19.48 večer z Brna hl. n., ve 20.23 z Břeclavi a ve 21.17 z Bratislavy hl. st.

Do Rijeky přijedou na druhý den dopoledne v 10.13 hodin; do Splitu pak bude příjezd v 13.44 hodin odpoledne.

V opačném směru budou vlaky odjíždět v 15.51 ze Splitu a v 19:55 hodin večer z Rijeky s příjezdem ráno druhý den do Bratislavy (8:43), Břeclavi (9:34), Brna hl. n. (10.06) a Prahy hl. n. (v 13.12).

V červnu a v září budou vlakové spoje jezdit 3x týdne s odjezdy z Prahy, Brna a Bratislavy v pátek, v neděli a v úterý a z Chorvatska v sobotu, pondělí a středu; v červenci a srpnu pak budou spoje jezdit v každém směru denně. Vlaková souprava bude sestavena ze spacích vozů a také z vozů se sedačkami. Díky nové trase nabídne RegioJet přes léto také úplně nové přímé vlakové spojení do Záhřebu; stejně jako z Budapešti do Chorvatska nebo do Bratislavy.

Kapacita vlaku bude více než 650 cestujících
Celkem se počítá s pátnáctivozovou vlakovou soupravou s více než 650 místy pro cestující. Ve vlaku bude k dispozici servis RegioJet včetně kávy a vody zdarma, snídaně zdarma v rámci ceny jízdenky, připojení k internetu, možnosti rezervace celého lůžkového kupé pro čtyři osoby za cenu tří, přeprava jízdních kol a další služby, které RegioJet nabízel ve svých vlacích do Chorvatska v loňském roce.

Na provozu vlaků bude i letos RegioJet spolupracovat s Chorvatskými železnicemi HŽ na území Chorvatska a na území Maďarska pak s dopravcem Continental Railway Solution.

Předprodej dovolenkových balíčků již běží
Vysokou poptávku zaznamenal RegioJet za prvních 14 dnů prodeje u populárních dovolenkových balíčků u Jadranu za exkluzivní ceny od 2990 Kč. Tyto balíčky obsahují ubytování, polopenzi a dopravu vlakem / návazným autobusem a RegioJet na nich spolupracuje například s cestovními kancelářemi Čedok a Mediteran.

Vlaky RegioJet vyjely do Chorvatska poprvé v loňském roce. Celkem v obou směrech dohromady přepravily více než 60 tisíc cestujících a jejich provoz se stal symbolem loňské letní dovolenkové sezóny. Průměrná obsazenost spojů byla 90 %.

Rámcový jízdní řád spojů RegioJet do Chorvatska
JR_chorvatsko