05.05.2021, Dovolena.cz, Letenky CZ

S postupným uvolňováním cestovních restrikcí začínají Češi opět ve velkém kupovat zájezdy do tradiční letní dovolenkové destinace Řecka. Senioři, kteří prošli úspěšně očkováním, se chystají na dovolenou již nyní – je to patrné ze zájmu o zájezdy do Řecka a všude tam, kde se stačí prokázat absolvovaným očkováním. To výrazně zjednodušilo i návratové příjezdy do České republiky.

„Nákupům dovolených v Řecku letos zatím nejvíce vévodí dva ostrovy - a to Kréta a Zakynthos, v závěsu jsou pak Rhodos a Kos. Obvyklá délka zájezdů koreluje mezi 8 a 12 dny a průměrná cena za zájezd v letošním roce činí 15 900 Kč“, říká manažer produktu dovolena.cz od STUDENT AGENCY, Petr Čipera a dodává: „Řecko již nyní nevyžaduje od těch, kdo byli očkováni ani test nebo karanténu – což znamená, že během prázdnin by postupně dovolená v Řecku měla být bez komplikací pro většinu dovolenkářů z ČR. Aktuálně těží z výhod proočkovanosti zejména senioři.“

Proto řada těch, kdo mají očkování za sebou, míří na dovolenou do Řecka již nyní. Vidíme jednoznačně trend, kdy naočkovaní senioři chtějí vyrazit bez omezení na dovolenou do Řecka již na začátku léta.

Z hlediska teploty vzduchu je možné již navštívit jakýkoliv řecký ostrov, koupání v moři je však z počátku sezony vhodnější spíše pro otužilejší. Čím jižněji se však místo dovolené nachází, tím přijatelnější teplota vody již bude.

Z počátku sezóny klienti jednoznačně preferují Krétu, Rhodos a Kos. Pokud však mají turisté spíše zájem poznávat řeckou kulturu a pohostinnost, využijí naopak severních ostrovů, kde bude podstatně méně turistů než na jihu.

Letenky do Řecka – z Vídně za neskutečných 880 Kč za zpáteční letenku

Stále větší oblibě do Řecka se těší také individuální cestování s tzv. nízkonákladovými dopravci, kteří nabízejí tzv. lowcost letenky za velmi příznivé ceny. Ceny letenek do Řecka začínají na neskutečných 880 Kč za zpáteční letenku s nízkonákladovým dopravcem Wizzair s odletem z Vídně do Atén. Zpáteční letenka z Vídně na Krétu je dostupná za ceny od 1890 Kč, taktéž s nízkonákladovým dopravcem Wizzair. Zpáteční letenka na oblíbený ostrov Mykonos se dá koupit za ceny od 2503 Kč na osobu.

Z Prahy na Korfu a zpět je možné si zaletět již od 2 779 Kč s nízkonákladovým dopravcem Ryanair. Turisty oblíbený Rhodos je pak dostupný za ceny od 2180 Kč za zpáteční letenk z Vídně, nebo za ceny od 2 801 Kč za zpáteční letenku z Prahy.

Romantické Santorini je turistům dosažitelné s nízkonákladovým dopravcem Ryanair se zpátečními letenkami za ceny od 2 950 Kč.

Jelikož se jedná o tzv. lowcost letenky, v ceně letenky je zahrnuta pouze malé příruční zavazadlo. V případě zájmu o zavazadla do podpalubí nebo větší příruční zavazadlo je třeba zaplatit si toto zavazadlo zvlášť.