15.06.2021, Autobusy CZ

Autobusový a vlakový dopravce RegioJet po ukončení omezení spojených s Covid 19 již vrátil do provozu naprostou většinu – přibližně 80 % - vnitrostátních a mezinárodních autobusových spojů.

V pondělí 14. 6. odstartovaly provoz autobusové spoje na trase Bratislava – Vídeň letiště – Vídeň a zpět; v pátek tento týden – 18. 6.  RegioJet posílí spojení do chorvatského Splitu o autobusový spoj. Ten doplní již provozované vlakové spojení RegioJet do chorvatského Splitu a Rijeky.

V pondělí 14. 6. spustil RegioJet opět provoz autobusové linky Bratislava - Vídeň letiště Schwechat - Vídeň Hauptbahnhof (Südtiroler Platz). Autobusy odjíždějí z autobusového nádraží Bratislava Nivy 3x denně - v 6:30, v 8:30 a 14:30. V opačném směru odjíždějí autobusové spoje z Vídně Hauptbahnhof (Südtiroler Platz) v 9:50, 12:50 a v 18:50 hodin a z letiště Schwechat ve Vídni ve směru do Bratislavy v 10:25, 13:25 a v 19:25 hodin. Ceny jízdenek začínají na 5,90 EUR.

Do Vídně a na vídeňské letiště jezdí již také autobusy RegioJet na linkách Praha – Brno – Vídeň a zpět a Krakov – Ostrava – Brno – Vídeň a zpět a na trase Praha – Brno – Vídeň také vlakové spoje RegioJet – a to 4x denně v každém směru.

Češi opět začínají hromadně jezdit za turistickými výlety do Rakouska, které pro občany z ČR již zcela odbouralo veškerá cestovní omezení.

Kromě vlaků RegioJet do Splitu vyjede v pátek také autobusový spoj
Od pátku 18. června spouští RegioJet také autobusový spoj do Splitu s odjezdem z Prahy v pátek v 16.00, z Brna v 19.10 hodin a příjezdem do Splitu následující den v 9.30. Kromě Splitu budou autobusy RegioJet na této lince zastavovat i v Šibeniku, Primoštenu a Trogiru. RegioJet je největším dopravcem na trasách z Česka do Chorvatska. Již od začátku června provozuje 3x denně vlakové spojení, které od pátku doplní autobus a od 1. července budou vlaky jezdit do Chorvatska denně. O cestování do Chorvatska je obrovský zájem – kapacita vlakových spojů do Splitu je na následující dny zcela vyprodána.

„Většina našich mezinárodních a vnitrostátních autobusových linek je již v plném provozu. Autobusy RegioJet již jezdí také na trasách Praha – Berlín, Praha – Paříž, Praha – Londýn, Praha – Amsterdam nebo Praha – Milano / Řím. Vedle linek, které jsme provozovali před pandemií Covidu se zamýšlíme také nad otevřením zcela nových spojení, kde dosud autobusy RegioJet nejezdily,“ říká Kristýna Slezáková, obchodní manažerka autobusové dopravy RegioJet.