30.05.2012, archiv
Společnost Student Agency, největší provozovatel dálkových autobusových linek, přináší na české silnice další dávku luxusu. Šest zcela nových autobusů FUN&RELAX bude během prvního červnového týdne nasazeno na lince Liberec - Praha. Cestující se s tímto typem autobusů mohli dosud setkat jen na lince z Prahy do Brna a z Prahy do Vídně, kde byly nasazeny od loňského léta. Nové autobusy nabídnou cestujícím komfort cestování, který je známý jen z letecké dopravy. V opěradle každého sedadla se nachází individuální dotyková obrazovka, k dispozici je elektrická zásuvka na 230V. Autobusy používají zesílenou technologii příjmu internetového signálu, která je vlastním technologickým know-how Student Agency. Samozřejmostí je servis na palubě v rozsahu kávy a denního tisku zdarma. Všechny spoje na této trase budu výhradně zajišťovat tyto nové autobusy pod obchodním označením FUN&RELAX.

Student Agency express nabídne na vyzkoušení pro zákazníky akční jízdné na trase Praha - Liberec již za 50 Kč.

Šest zcela nových autobusů značky Irizar na podvozku Volvo bude nasazeno na autobusové lince Student Agency express z Prahy do Liberce a to již od začátku června. S těmito autobusy, které jsou známé pod obchodní značkou FUN&RELAX, se mohli cestující setkat dosud jen na lince z Prahy do Brna a do Vídně. Vybavení autobusů přináší možnost individuální zábavy dle přání a požadavků zákazníka. Sedadlo každého autobusu je vybaveno individuální dotykovou obrazovkou a rozšiřuje tak nové možnosti zábavy během cestování. Na dotykových obrazovkách je možné sledovat české i zahraniční filmy a seriály, v nabídce je více než 50 titulů, které jsou pravidelně obměňovány. Obrazovky umožňují sledování televizního vysílání 4 různých stanic (ČT1, ČT24, TV Nova a Óčko) nebo hrát elektronické hry, jak individuálně, tak interaktivně s dalšími cestujícími na palubě autobusu. Každé dvousedadlo je vybaveno elektrickou zásuvkou na 230 V. Zákazníci si tak mohou připojit vlastní elektronické zařízení – například počítač či mobilní telefon. Celou cestu je k dispozici palubní personál, v ceně jízdenky je také teplý nápoj (káva, čaj, čokoláda) a denní tisk.

Robustnější signál připojení k wi-fi

Jako první Student Agency kombinuje technologie UMTS a CDMA pro stabilnější příjem internetového signálu pro cestující. Toto technologické řešení je vlastním know-how Student Agency. Připojení k wi-fi je pro zákazníky na palubách autobusů zdarma a nově zákazníci na svých zařízeních také uvidí obrazovku palubního intranetu Student Agency s informacemi o službách a produktech skupiny SA. Zesílená technologie příjmu internetového signálu umožňuje kvalitnější a komfortnější připojení k internetu

Stále více cestujících využívá spojů Student Agency express

Student Agency express zaznamenal zvýšený počet cestujících. Na všech vnitrostátních linkách za období od ledna do dubna bylo přepraveno v meziročním srovnání o 6,14 % cestujících více, na lince do Liberce činil nárůst dokonce 8,5 %. Celkový počet cestujících činil za toto období 1 303 341 přepravených osob. Liberecká linka se na tomto číslu podílela 202 977 cestujícími. Průměrná obsazenost autobusu se na liberecké lince pohybuje kolem 75 %, od zavedení autobusů s konceptem FUN&RELAX si Student Agency slibuje ještě vyšší číslo obsazenosti spojů.

Jízdenky na autobusy FUN&RELAX jsou již v prodeji

Autobusy Student Agency budou uvedeny do provozu v prvním červnovém týdnu, jízdenky lze na ně koupit již nyní. O tom, že je na konkrétní spoj nasazen nový autobus, se zákazník dozví z poznámky FUN&RELAX u rezervačního formuláře. Na tyto spoje bude v období od 4. 6. do 17. 6. 2012 možné zakoupit jízdenku za akční cenu, a to pouze 50 Kč. V ceně jízdenky je i místenka.

Rodiny s dětmi ocení nově zavedené cestovatelské balíčky, které obsahují zpáteční jízdenku z Prahy do Liberce a vstup do Aquaparku Babylon nebo Zoo Liberec. Varianta výletu do Aquaparku vyjde na 330 Kč (280 Kč děti), do Zoo na 200 Kč (115 Kč děti). Nové cestovatelské balíčky nabízejí prodejní místa po celé republice.

Nové prodejní místo

Student Agency otevřela v Liberci nové prodejní místo autobusových jízdenek. Nachází se v recepci obchodního domu Fórum, necelých 100 m od dopravního terminálu MHD Fügnerova. Právě toto místo je nejblíže odjezdovému stanovišti autobusů linky Liberec - Praha (Černý Most) a umožňuje cestujícím zakoupit jízdenku bez nutnosti navštívit pobočku Student Agency v Pražské ulici. Na místě je možné zakoupit jízdenky na celou autobusovou síť vnitrostátních i mezinárodních linek Student Agency a vlaky RegioJet, jezdícími na trase Praha - Havířov - Žilina. Prodejní místo je otevřeno každý všední den od 8 do 17 h.

Prezentace pro veřejnost

Ve středu 30. 5. od 10:00 – 17:00 bude mít veřejnost možnost si nový autobus prohlédnout. Student Agency jej vystaví před obchodním centrem Fórum v Liberci.

Spoje Student Agency express jsou velmi populární zejména díky vysokému standardu služeb, vysoké cestovní rychlosti a výhodné ceně. Standardem je bezplatný servis na palubě zahrnující služby palubního personálu, kávu a další teplé nápoje zdarma, denní tisk, možnost sledování filmů a bezplatné připojení k wi-fi. Moderní a velmi flexibilní je také rezervační a prodejní systém.

ILL_1871