29.05.2012, archiv
Dovolena.cz, přední prodejce zájezdů po internetu a člen skupiny Student Agency, hlásá - zájezdy na období státních svátků 5. a 6. 7. jsou již vyprodány. Vzhledem k tomu, že se jedná o nejžádanější termín prázdnin, většina Čechů využila letos nabídky First minute zájezdů a zakoupila si svou letní dovolenou v předstihu. Využila tak omezené nabídky slevy na zájezd až 30%, popř. dovolenou pro dítě zdarma. Oproti loňskému roku jsou tak zájezdy již z větší části vyprodány, a proto bude nabídka Last minute zájezdů zejména pro toto období velmi omezená. Mezi nejžádanější destinace patří Řecko, Turecko a Španělsko.
 

Pokud zákazníci plánují odjet na letní dovolenou v prvních dnech letních měsíců, mají nejvyšší čas si vybrat zájezd. Období státních svátků 5. a 6. 7. láká spousty Čechů vycestovat k moři a nabídka cestovních kanceláří se tenčí. Některé cestovní kanceláře dokonce hlásají, že mají zcela vyprodáno. Oproti loňskému roku byly cestovní kanceláře opatrnější a neobjednávali zbytečně velkou kapacitu. Řada cestovních kanceláří také dává garanci, že cena zájezdu zakoupeného na First minute nebude nikdy vyšší než cena zájezdu Last Minute.

 

Stále ještě dostatečnou nabídku zájezdů má dovolena.cz pro své klienty od německých cestovních kanceláří s odletem z Německa a jiných blízkých letišť. Výhodnou polohu má například letiště ve Vídni, Drážďanech, Mnichově a Norimberku. Nejen k těmto, ale i k dalším letištím je jako součást zájezdu i parkování nebo doprava na letiště luxusním autobusem Student Agency tam i zpět zdarma.

 

Pořadí oblíbených destinací Čechů je pro letní období následující: Řecko, Turecko a Španělsko. U těchto zájezdů klienti očekávají leteckou dopravu, ubytování minimálně ve tříhvězdičkovém hotelu s polopenzí, ideálně však all inclusive a na nejméně 8 dní. Mezi další favority patří také Tunisko, Bulharsko a Egypt. U zájezdů s vlastní dopravou tradičně vede Chorvatsko a Itálie. Portál dovolená.cz aktuálně nabízí více než 10 000 apartmánů, které jsou také napojeny přímo na systém cestovních kanceláří a garantují vždy tu nejaktuálnější cenu.

 

Portál Dovolená.cz výrazně posunula standard vyhledávání zájezdů. Většina nabídek last minute je napojena přímo na rezervační systémy cestovních kanceláří, což garantuje aktuální cenu zájezdů. Toto technické řešení také umožní, aby klienti nemuseli vyhledávat ve vyprodaných zájezdech, ale ihned viděli, zda je zájezd volný.

  

TIP:

 

Řecko, 3*, all inclusive, 8 dní za 9220 Kč

Turecko, 4*, all inclusive, 8 dní za 11 178 Kč

Španělsko, 3*, polopenze, 8 dní za 9 426 Kč