11.01.2013, archiv
Od 2. ledna 2013 platí na trase mezi Libercem a Prahou nový jízdní řád. K jeho změně došlo zejména z důvodu rozhodnutí Dopravního podniku města Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) o ukončení provozu na zmíněné lince. Student Agency cestujícím nabízí pohodlné, moderní a luxusní autokary s konceptem Fun&Relax. Nechybí ani vozy s plošinou pro přepravu cestujících se sníženou schopností pohybu – provozované ve spolupráci s dopravním podnikem.

Přijali jsme zároveň několik kroků, abychom zajistili potřebnou obslužnost na trase Liberec - Praha a zpět a ty přináší cestujícím výhody. Hovoříme například o rozšíření spojů. Bude jich jezdit až osmačtyřicet denně,“ podotkla Ivana Kašická, ředitelka autobusové dopravy Student Agency.

Základní fakta týkající se nového jízdního řádu:

- jsme připraveni posilovat spoje podle poptávky mimo pravidelný jízdní řád (stejně jako dosud jsme neváhali nasazovat extra spoje i s vědomím, že se jedná o jednostrannou vytíženost)

- po dohodě s DPMLJ zachováváme 4 spoje denně, které jsou obsluhovány vozy s plošinou (pro přepravu cestujících se sníženou schopností pohybu). Od 2. 1. - 15. 1. 2013 se jedná o spoje 7:15 z Liberce a 18:15 z Prahy, od 16. 1. 2013 se jedná o spoje 7:45 z Liberce, 17:45 z Liberce, 10:00 z Prahy, 19:30 z Prahy. Tyto spoje jsou v rezervačním systému označeny symbolem, nebude v nich k dispozici stevardka ani servis, který naleznete v našich žlutých autobusech. V autobusech s plošinou jsou k dispozici 2 sedadla a to 50 a 51, která jsou určena výhradně pro cestující na invalidním vozíku. Objednání těchto míst se může provést na telefonním čísle +421 841 101 101 a platba proběhne až při nástupu do autobusu u řidiče.

- k 16. 1. 2013 zavedeme nový spoj, který vyráží ve 23:00 z Prahy jako reakci na podněty cestujících

- vlastní prodejní místo v dosahu zastávky u terminálu Fügnerova

- většina spojení na této trase zůstává obsluhována novými autobusy, jež znáte pod názvem Fun&Relax

Nový jízdní řád najděte pod tímto odkazem:

Fun&Relax

Vybavení autobusů přináší možnost individuální zábavy dle přání a požadavků zákazníka. Sedadlo každého autobusu je vybaveno individuální dotykovou obrazovkou a rozšiřuje tak nové možnosti zábavy během cestování. Na dotykových obrazovkách je možné sledovat české i zahraniční filmy a seriály, v nabídce je více než 50 titulů, které jsou pravidelně obměňovány. Obrazovky umožňují sledování televizního vysílání 4 různých stanic (ČT1, ČT24, TV Prima a Óčko) nebo hrát elektronické hry, jak individuálně, tak interaktivně s dalšími cestujícími na palubě autobusu. Každé dvousedadlo je vybaveno elektrickou zásuvkou na 230 V.  Zákazníci si tak mohou připojit vlastní elektronické zařízení – například notebook či mobilní telefon. Celou cestu je k dispozici palubní personál, v ceně jízdenky je také teplý nápoj (káva, čaj, čokoláda) a denní tisk.