01.07.2015, archiv
Desítky posilových spojů na linku Praha – Karlovy Vary nasadí během Mezinárodního filmového festivalu dopravce STUDENT AGENCY. O jízdenky do dějiště festivalu je mezi cestujícími tradičně obrovský zájem. V pátek 3. července, tedy v den zahájení Mezinárodního filmového festivalu, jsme nasadili už 30 spojů, které z Prahy do Karlových Varů převezou bezmála 2 000 cestujících.

" O jízdenky do žlutých autobusů na lince Praha – Karlovy Vary a zpět je obrovský zájem. V den zahájení festivalu jsme ve směru do Varů přidali už 14 posilových autobusů, ale pořád nedokážeme uspokojit poptávku našich klientů. Jakmile uvolníme do prodeje další posilový spoj, je během dvou hodin beznadějně vyprodaný," uvádí ředitelka autobusové dopravy STUDENT AGENCY Ivana Kašická.

V pátek tak podle dosavadních prodejů autobusy STUDENT AGENCY přepraví z Prahy na západ Čech zhruba 2 000 filmových fanoušků. Toto číslo ale pravděpodobně ještě vzroste. „O slovili jsme další externí dopravce, aby pro nás linku odjeli. Je možné, že milovníkům filmů nabídneme ještě nějaké posilové spoje,“ říká Ivana Kašická a doporučuje, aby všichni cestovatelé sledovali webové stránky https:// jizdenky.studentagency.cz, kde je přehled všech spojů.

Podobně jako v pátek zažije linka do Karlových Varů velký nápor cestujících také v sobotu dopoledne a pak zase v neděli a v pondělí večer ve směru do Prahy, kdy se z prodlouženého víkendu bude vracet část návštěvníků festivalu. „I v těchto velmi exponovaných časech už jsme nasadili posily a plánujeme další,“ dodává Ivana Kašická s tím, že na zvýšenou poptávku cestujících budeme flexibilně reagovat po celou dobu festivalu.

Všem cestujícím ale zároveň doporučujeme si raději jízdenky koupit v předstihu, na druhý a zároveň poslední festivalový víkend je zatím jízdenek dostatek.