12.08.2015, archiv
Cestující si užili palubní servis a zkonzumovali mimo jiné více než 130 tisíc horkých nápojů. Ty mají společně s dalšími službami v autobusech STUDENT AGENCY k dispozici zdarma.

První pololetí letošního roku je pro autobusy STUDENT AGENCY na lince Hradec Králové – Praha ve znamení silného růstu. Téměř 158 tisíc přepravených cestujících, a neuvěřitelných 130 tisíc servírovaných horkých nápojů.

V porovnání se stejným obdobím roku 2013 cestovalo autobusy STUDENT AGENCY na trase Hradec Králové – Praha o jedenáct procent klientů více, když v předchozím roce jich za stejné období cestovalo přibližně 142 tisíc. V rámci celé České republiky a Slovenska pak autobusy STUDENT AGENCY na vnitrostátních a mezinárodních linkách přepravily za první pololetí přibližně 3,73 milionů zákazníků. Celkem pak za letošní rok žluté autobusy na všech svých linkách (včetně Slovenska) plánují přepravit až 8 milionů cestujících.

Na lince mezi Hradcem Králové a Prahou jsme v prvním pololetí každý den přepravili přibližně o devadesát cestujících více než o rok dříve. Vysoká kvalita služeb a příjemný personál na palubě, pohodlné autobusy a výhodné ceny jízdenek – to jsou všechno důvody, díky nimž se k nám vracejí stávající klienti a zároveň přicházejí neustále noví,“ popisuje růst přepravních ukazatelů ředitelka divize autobusové dopravy STUDENT AGENCY Ivana Kašická a dodává: „Za první pololetí jsme našim klientům zdarma podali  více než 130 tisíc horkých nápojů. Stevardky kelímky na této lince nejčastěji plnili cappucinem s cukrem,“ prozrazuje nejoblíbenější nápoj cestujících na lince Hradec Králové - Praha Ivana Kašická.

STUDENT AGENCY zde nasazuje autobusy, kde vedle palubního servisu v podobě nápojů a denního tisku zdarma, mají cestující k dispozici výkonné připojení k internetu a mohou sledovat filmy, či poslouchat hudbu.

Spoje jezdí až 13x v každém směru denně (celkem tedy 26 spojů denně) a jízdní doba mezi autobusovým terminálem v Hradci Králové a stanovištěm v Praze na Černém Mostě trvá 1 hodinu 15 minut.

Rekordní rok autobusů STUDENT AGENCY – celkem plánujeme přepravit 8 miliónů cestujících
Celkem 3,73 milionů cestujících přepravily za první pololetí autobusy STUDENT AGENCY a REGIOJET na žlutých vnitrostátních linkách v České republice a na Slovensku. Meziročně se tak jedná o nárůst ve výši 11,3 % cestujících a znamená to, že žlutými autobusy v prvním pololetí cestovalo denně o téměř 2100 cestujících více než ve stejném období předchozího roku, což se rovná kapacitě dalších přibližně 30 autobusů, které musely být nově vypraveny každý den.

V rámci České republiky přitom na vnitrostátních spojích cestovalo 2,880 miliónu cestujících, což představuje meziroční nárůst o 4,1 %, když za stejné období předchozího roku cestovalo na vnitrostátních linkách celkem 2,765 miliónu cestujících.

V případě mezinárodní dopravy se jednalo o meziroční nárůst o 12,1 %, když žlutých mezinárodních linek využilo v letošním prvním pololetí celkem 667 tisíc cestujících oproti 586 tisícům ve stejném období roku 2014.

Na všech svých linkách by v letošním roce měly žluté autobusy přepravit rekordních 8 milionů cestujících.