26.09.2014, archiv
Dnes, 26. září, je tomu právě tři roky, kdy rozjel své působení soukromý železniční dopravce – společnost RegioJet, člen STUDENT AGENCY holdingu. Do stojatých vod osobní vlakové dopravy přinesl RegioJet velké pozitivní změny, a to především v poskytování kvalitních a nadstandarních služeb, které u cestujících slaví úspěch. Ve srovnání s prvním rokem provozu se počet cestujících znásobil 2,3krát. RegioJet zajišťuje od začátku svého podnikání vlakovou dopravu na trase Praha – Ostrava – Žilina na vlastní podnikatelské riziko bez státních dotací a od března 2012 provozuje dotovanou linku Bratislava – Dunajská Streda - Komárno.

Vývoj počtu cestujících podle let provozu (září – září) na trati Praha - Ostrava - Žilina:

od září 2011- 30.9.2012 920 tis. osob
od října 2012 - 30.9.2013 1 539 tis. osob
od října 2013 - 26.9.2014 2 124 tis. osob

Vývoje počtu spojů denně v roce 2011 a 2014

v září 2011 7 spojů denně
v září 2014 18 spojů denně

Jen tři roku stačily naší společnosti RegioJet, aby si vybudovala dobré jméno u svých klientů a získala si jejich oblibu. Přesvědčili jsme, že vstřícný a ochotný personál, nadstandardní servis na palubě, bezpečnost a čistota je na osobní vlakové dopravě prostě možná,“ říká Radim Jančura, majitel STUDENT AGENCY holding, do kterého RegioJet patří.

V roce 2012 vstoupila společnost na Slovenský trh a začala zajišťovat regionální vlakovou dopravu na trati Bratislava – Dunajská Streda – Komárno. Tuto služby realizuje v režimu závazku veřejné služby Ministerstva dopravy SR.

Vývoj počtu cestujících na trase Bratislava – Komárno v roce 2012 - 2014

rok 2012 1 252 tis.
rok 2013 1 776 tis.
od ledna do 26.9.2014 1 391 tis

Společnost RegioJet a.s. zaměstnává již 570 osob, aktuálně probíhá nábor nových zaměstnanců v důsledku expanze na další trh a tedy očekáváme další nárůst zaměstnanců. Na mezinárodní lince Praha – Ostrava – Žilina disponuje firma 95 vozy a 11 lokomotivami, pro slovenskou linku Bratislava – Dunajská Streda – Komárno má pronajaté 6 motorových jednotek značky Desiro německého výrobce Siemens a 4 jednotky Talent německo-kanadského výrobce Bombardier.

Plány RegioJetu v nejbližší době – nejen SLOVENSKO

Od 12. října 2014 rozšíří RegioJet své aktivity na Slovenku, kdy prodlouží stávající trať Praha – Ostrava – Žilina až do Košic a začíná jezdit ve zkušebním provozu. Předprodej jízdenek startuje od 1. října 2014 a cena cestovního lístku zakoupeného přes rezervační on-line systém RegioJetu začíná od 9 Euro.

Od 14. prosince 2014, kdy začne platit nový jízdní řád, pak spustí navíc vnitrostátní linku na trase Bratislava – Žilina – Košice.

RegioJet nabídne cestujícím na Slovensku služby, se kterými se zatím zákazníci u konkurenčních dopravců prozatím neměli možnost setkat. V každém voze bude člen palubního personálu – stevard či stevardka, kteří se budou starat o obsluhu cestujících a členy palubního personálu doplní také baristé, připravující zákazníkům objednané občerstvení. Od nového jízdního řádu tak žluté vlaky RegioJet nabídnou svým cestujícím do/z Košic nadstandardní servis na palubě, kterým je železniční dopravce pověstný:

• káva a nápoje zdarma
  • zábavní portál - možnost sledování filmů, poslech hudby, čtení elektronických knih, her a palubního zpravodajství
  • zásuvka 230 V pro nabíjení notebooků či dobíjení telefonů
  • wifi zdarma
  • denní tisk a časopisy zdarma
  • dětské kupé s hračkami, skládačkami, kostkami, tv obrazovka s pohádkami
  • tiché kupé
  • jídelní vůz s nabídkou teplých a studených jídel a nápojů za nízkonákladové ceny

Železniční dopravce RegioJet má zájem o rozšiřování svých podnikatelských aktivit v zajišťování osobní vlakové dopravy nejen na území České republiky, ale i na Slovensku. Pokud tedy státní instituce v daných zemí vypíší výběrová řízení na realizování nejen regionální, ale i dálkové vlakové dopravy, společnost je plně připravená se daných výběrových řízení aktivně zúčastnit.

Narozeninová oslava pro cestující ve vlacích RegioJet – pátek 26. září

V pátek 26. září mohou cestující společnosti RegioJet oslavovat naše tříleté výročí s námi. Firma pro ně připravila malou narozeninovou ochutnávku při jízdě vlakem. Při vstupu do vyzdobených žlutých vagónů, obslužný personál rozdá z košíčků oplatky Manner s různými chutěmi a balíčky Haribo. Navíc, ve večerních spojích se zákazníci mohou těšit na ochutnávku speciálního svrchně kvašeného piva Bernard Bohemian Ale, které lze nazvat „sektem mezi pivy“.