04.11.2010, archiv
Přibližně dvě desítky e-mailů vyjadřující podporu společnosti STUDENT AGENCY ve věci pokuty ÚOHS dorazilo jen během dnešního rána na e-mailové adresy společnosti STUDENT AGENCY s tím, že další průběžně přicházejí.

Děkujeme všem za vyjádření podpory. Velmi si toho vážíme. Přes udělenou pokutu, která jde přímo proti zájmům zákazníků, nehodláme na našem přístupu nabízení služeb vysoké kvality za dobrou cenu nic měnit. Není fér, pokud jakýkoli úřad rozhodne, že ten, kdo má úspěch u svých zákazníků a sám bez dotací či příspěvků získá jejich důvěru, nemá možnost reagovat na vývoj trhu například nabídkou nižší ceny.

Takové rozhodnutí jde proti principům fungování trhu a podobné rozhodnutí by musel úřad učinit v mnoha dalších případech – například u nízkonákladových leteckých dopravců, v oblasti maloobchodu, apod.

Nemůžeme navíc souhlasit s nesmyslným přístupem úřadu, který například konstatoval, že na trase mezi Prahou a Brnem není železniční spojení konkurencí pro autobusy a tím účelově zúžil posuzovaný trh pouze na nás a autobusové dopravce, což mu umožnilo nás označit za "dominátora" a udělit nám pokutu. Toto tvrzení úřadu každodenně popírají stovky zákazníků, kteří mezi oběma městy cestují a běžně mezi těmito druhy dopravy přecházejí.

Děkujeme,

STUDENT AGENCY