26.04.2007, archiv
26.4.2007 došlo u spoje Brno Praha s pravidelným odjezdem 9:00 k technickým problémům. Stalo se tak na dálnici v blízkosti obce Beranov. Posádka autobusu zpozorovala během jízdy za autobusem kouř. Proto řidič ihned zastavil u krajnice. Všichni cestující i se svými zavazadly vystoupili a za asistence stewardky se přesunuli na blízkou čerpací stanici, kde jim bylo na účet Student Agency poskytnuto občerstvení.

Protože se kouř rozšířil i do vnitřní části autobusu, použil řidič hasící přístroj, aby odstranil příčinu požáru. Vzhledem k omezeným možnostem hasicího přístroje, řidič přivolal profesionální pomoc. Hasiči v tuto chvíli pracují na odstranění požáru.

Před cestou prošel autobus technickou kontrolou. Autobus byl v dobrém technickém stavu a splňoval veškeré nutné předpoklady k bezpečné cestě. Příčiny události zatím nejsou známy.

Nikdo s cestujících nebyl žádným způsobem zraněn, stejně tak nebylo poškozeno žádné zavazadlo. Pokud budou poškozeny některé osobní věci, které klienti zanechali v autobuse, bude jim za ně poskytnuta finanční náhrada.

Za cestujícími byl vyslán náhradní autobus, který je co nejdříve dopraví do cílového místa.