01.11.2007, archiv
STUDENT AGENCY zahájila již devátou sezónu letního programu pro studenty Work and Travel USA. Přestože léto se zdá být dost daleko, studenti teď mohou výrazně ušetřit. Registrace začíná se zvýhodněnou cenou. Pro ty, kteří se do programu přihlásí do konce listopadu je cena programu snížena o 3000 Kč oproti standardní ceně a pro opakované účastníky programu dokonce o 4000 Kč.

Proces vyřízení programu STUDENT AGENCY každoročně zjednodušuje. Letos přichází s jednodušší on-line registrací a snížením registračního poplatku.

Registrace na webových stánkách www.studentagency.cz zabere pár minut a pro studenta je prvním krokem k jeho příštímu létu v Americe. „Abychom program zpřístupnili co nejvíce studentům, snížili jsme také první splátku za program. Při přihlášení do programu tak student zaplatí podstatně menší část ceny programu. Druhou splátku studenti hradí až v jarních měsících.“ vysvětluje Leona Ryšavá, obchodní ředitelka zahraničních programů ve STUDENT AGENCY. Prací v USA se studentům investice vrátí a dostatek peněz zbývá i na cestování. Právě cestování je jedno z největších lákadel letního pobytu v Americe. Zážitky se jen hrnou a studenti se vrací domů nadšení a plní nevšedních zkušeností.

Program Work and Travel USA je dlouhodobě oblíbený mezi studenty vysokých a vyšších odborných škol. Jde o kulturně-výměnný program, jehož cílem je poznat kulturu a životní styl Američanů, stát se na čas součástí americké společnosti a cestovat po USA. Studenti dostávají za odvedenou práci pravidelný výdělek a zaměstnavatelé jim většinou zajišťují také ubytování a stravu.

Většina studentů se v létě snaží vydělat peníze a prožít svoji studijní přestávku trochu netradičně. Program Work and Travel je kombinací obou těchto cílů. Do USA studenti každoročně cestují za letní brigádou. Pracují v zábavních centrech, restauracích, hotelech, obchodech nebo národních parcích. Pracovních pozic je v nabídce opravdu dost, američtí zaměstnavatelé na letní sezónu vyhledávají výpomoc mezi studenty z celého světa.

„Vyhledání práce není obtížné. Studentům, kteří si chtějí svého zaměstnavatele vyhledat sami, doporučíme, jak na to. Se zajištěním tohoto programu máme mnohaleté zkušenosti a ty studentům předáváme. Navíc pořádáme setkání s americkými zaměstnavateli v Praze, Brně a Bratislavě. Studenti tak mají možnost setkat se přímo se zástupci amerických společností a práci si dohodnout na místě. Dokonce pro studenty, kteří si s vyhledáním práce nechtějí dát žádnou práci, máme vhodnou variantu. Pracovní pozice jim nabízíme on-line a studenti si vybírají v klidu a teple svého domova“ uvedla k programu Work and Travel Leona Ryšavá, obchodní ředitelka zahraničních programů ve STUDENT AGENCY.