Každý měsíc vám přinášíme zajímavé články z cest po celém světě. Nechybí ani kulturní a geografické zajímavosti, informace o nových produktech STUDENT AGENCY, soutěže a rozhovory se zajímavými osobnostmi. Náš časopis Žlutý najdete v každém vlaku RegioJet, autobusu a na pobočkách STUDENT AGENCY, kde je zdarma k dispozici.

Prosinec 2016

Poslední letošní číslo našeho časopisu je POHÁDKOVÉ. Dozvíte se hned dvě legendy o vzniku krásného chorvatského souostroví, Petr Horký přispěl článkem Život v pohádce a po vlastní ose prozkoumáme Svatou zemi. K Vánocům patří pohádky, a tak jsme si, nejen o nové pohádce Anděl Páně 2, povídali s režisérem Jiřím Strachem. Na další zajímavé články a soutěže se můžete těšit v prosincovém čísle časopisu Žlutý.

Listopad 2016

Co všechno se může skrývat pod slovem HOBBY se dozvíte v listopadovém čísle časopisu ŽLUTÝ. Pro někoho je to cestování, pro jiného focení železničních stanic, pro dalšího hory, sport nebo kulinářství. Kromě tradiční fotosoutěže vás čekají další čtyři soutěže! Přejeme vám příjemné čtení v pohodlí našich vlaků a autobusů.

Říjen 2016

KRÁLOVSKÝ ŽIVOT je téma říjnového čísla našeho časopisu. Petr Horký se zamýšlí nad vládci nejen v Uzbekistánu, zápisník zahraničních zpravodajů nás zavede na oslavu narozenin brunejského krále a po vlastní ose se budeme potulovat královstvím nomádů – Kyrgyzstánu. Královsky se můžeme mít na cestách i s prázdnou peněženkou a dočtete se o výhodách "single" cestování. Připravili jsme pro vás další zajímavé čtení v říjnovém čísle časopisu ŽLUTÝ, který najdete v našich autobusech a vlacích.

Září 2016

Začíná školní rok a tématem nového vydání časopisu ŽLUTÝ je VĚČNÝ STUDENT. To, že se učímeneustále, nám v rozhovoru potvrdí životní kouč Pavel Moric. Cestovatel Tomáš Vilček zase navštívil školu v Mali, za vzděláním vás pozveme i do brněnské hvězdárny. Jak ovládat svou mysl se můžete naučit při firewalkingu a v rubrice Cestospisy Petra Horkého „objevíme“ Polsko. Přejeme krásné babí léto.

Srpen 2016

K létu patří voda, a proto je tématem srpnového čísla časopisu Žlutý ŽIVOT NA VODĚ. Projedeme se na vodních lyžích, dozvíme se něco o životě kapitána zaoceánských lodí a rozhovor nám poskytl paralympijský reprezentant v plavání Miroslav Smrčka. Dále se po vlastní ose vypravíme na Kavkaz, na vlastní kůži si zaimprovizujeme na divadelních prknech a nebude chybět ani oblíbená rubrika Petra Horkého. Těšte se na pohodové čtení od 1. srpna v našich autobusech a vlacích.

Červenec 2016

NA HUDEBNÍ VLNĚ se svezeme v červencovém čísle časopisu ŽLUTÝ. Petr Horký tentokrát přispěl článkem o všestranném umělci a cestovateli Eduardu Ingrišovi, podíváme se do muzea legendární skupiny ABBA a rozhovor nám poskytli hudebníci z netradiční kapely Noisy Pots. Na vlastní kůži vyzkoušíme meditace v buddhistickém klášteře v Thajsku a adrenalin prožijeme při běhu po alpských hřebenech. Na tyto a další články se můžete těšit na cestách během prázdnin.

Červen 2016

Téma čísla je ZPÁTKY V ČASE, a tak spolu navštívíme nepálskou vesnice, kde se život po staletí nezměnil. Petr Horký se zamýšlí nad cestováním za Rakouska-Uherska a dnes; dále vás pozveme do Muzea motorismu ve Znojmě. O staré a zajímavé fotografické technice se dočtete v rozhovoru s Honzou Sakařem a vyzveme vás k tanci swingu!
Přejeme příjemnou zábavu ve starých dobrých časech.

Květen 2016

VE DVOU SE TO LÉPE TÁHNE: Petr Horký poradí, kde hledat parťáka na expedice, navštívíme dvojjazyčnou Belgii. Na vlastní kůži jsme vyzkoušeli zážitkovou seznamku a doporučíme sporty, při kterých je parťákem pes. Skvělý rozhovor nám poskytl vozíčkář a dobrodruh Jiří Čeloud, který urazil tisíce kilometrů na handbiku.

Duben 2016

Dubnové číslo časopisu ŽLUTÝ s tématem ARCHITEKTURA už zítra ve vlacích a autobusech RegioJet i na našich pobočkách. Tématu se dotkne rubrika Adrenalin a rozhovor s Barborou Faiglovou o fenoménu urbex. V Zápisníku zahraničních zpravodajů zjistíme, co se děje se slavnými londýnskými telefonními budkami, které dosloužily. Nové číslo vám odhalí podrobnosti o změně jména žlutých busů a také o zbrusu novém modelu, který právě teď poprvé vyjíždí na silnice.

Březen 2016

Březnové číslo časopisu ŽLUTÝ najdete v našich busech, vlacích a na pobočkách už v úterý. Tématem jsou ZÁHADY A TAJEMNO: prozkoumáme kamenné stély v Etiopii, Petr Horký se zamýšlí nad tím, kam se vytrácí dovednosti předešlých generací a rozhovor jsme vedli se záhadologem Arnoštem Vašíčkem. Pozveme vás na návštěvu Čachtického hradu a představíme novu terapii. Můžete se těšit i na další zajímavé čtení, příjemnou zábavu přeje redakce časopisu Žlutý.

Únor 2016

Téma únorového čísla bylo určeno podle vítězného návrhu obálky od našich čtenářů. Do redakce došlo více než 70 (!) návrhů, za všechny děkujeme. Vyhodnotit vítěze bylo těžké, ale nakonec jsme vybrali kresbu žákyně 7. třídy a téma měsíce bylo jasné: OČIMA DÍTĚTE. Tak si můžete přečíst článek Petra Horkého Děti v čele světa, nabídneme pestrou škálu zážitů pro rodiny s dětmi v Rakousku a velmi zajímavý je článek o životě malých mnichů v bhútánském krášteru. Redaktor Martin zkusil, jaký adrenalin zažívají děti v kroužku na lezecké stěně. Krásný rozhovor nám poskytla skautka Eliška Siblíková – účastnice Jamboree v Japonsku.
Přejeme příjemné čtení a nezapomeťe se dívat na svět očima dítěte :-).

Leden 2016

Lednové číslo časopisu ŽLUTÝ se vydává „po stopách filmů“. O místech, kde se natáčely slavné filmy, se dočtete v Zápisníku zahraničních zpravodajů; „Po vlastní ose“ se dopravíme do Hobitína na Novém Zélandu. „Na vlastní kůži“ naše redaktorka vyzkoušela konkurz do filmu a rozhovor nám poskytla Ivana Šmelová – moderátorka zpravodajství ČT Brno.