Každý měsíc vám přinášíme zajímavé články z cest po celém světě. Nechybí ani kulturní a geografické zajímavosti, informace o nových produktech STUDENT AGENCY, soutěže a rozhovory se zajímavými osobnostmi. Náš časopis Žlutý najdete zdarma v každém autobuse a vlaku Regiojet, stejně jako na pobočkách STUDENT AGENCY.

Říjen 2020

Časopis Žlutý je zpět! Po neplánované přestávce jsme zvolili téma, nad kterým bychom se měli společně zamyslet: „Můžeš změnit svět?“ Po otevření říjnového čísla najdete spoustu inspirací, Od sázení stromů, přes pomoc v útulcích, až po úklid pláží nebo dobrovolnictví v pralesích. Cestovatel a novinář Jiří Pasz ale varuje, že pomoc za každou cenu může být i kontraproduktivní. Co se naopak nezměnilo v životě české komunity v Moldavsku vám odhalí borci Ladoborci. Nezapomněli jsme ani na oblíbenou soutěž – tentokrát o vstupenky na festival Struny podzimu. Máme radost, že jsme opět s vámi!

Duben/Květen 2020

Díky okolnostem, které každého z nás zaskočily, vydáváme dubnového „Žluťáka“ jako dvojčíslo na duben a květen a to jen v elektronické podobě. Již dlouho předem naplánované téma bylo Češi a Slováci ve světě – nyní doufáme, že jsou všichni bezpečně ve svém rodišti. Čekají vás inspirativní články, rozhovor a cestopisy a tentokrát dokonce DVĚ SOUTĚŽE – nechte se překvapit. Doufáme, že co nejdříve zase najdete tištěnou podobu časopisu v síťkách sedadel v našich autobusech a vlacích. Přejeme pevné zdraví a veselou mysl.

Březen 2020

Březen je tradičně měsícem knihy. Téma nejnovějšího Žluťáka tedy zní KNIHOMOL. Jiří Pasz radí, jak poznat kulturu cizí země skrze knihy místních autorů. Jakub Pavlovský nás zavede do komunity lidí, která propaguje knihy na Instagramu. Krásný rozhovor jsme vedli s Helenou Černohorskou o jednom netradičním nakladatelství. Také pro vás máme tip na výlet do barokní knihovny na Slovensku. Na pařížský trh s knihami nás zavede Zápisník zahraničních zpravodajů a nechybí ani oblíbená rubrika Petra Horkého. Soutěžit můžete o knižní novinky z nakladatelství Host. Pěkné počtení knihomolové!

Únor 2020

V únorovém čísle obdivujeme ZLATÉ RUČIČKY. Rozhovor jsme vedli s mladým talentovaným malířem Andrejem Dúbravským. Zápisník zahraničních zpravodajů nás nechá nahlédnout do manufaktury, kde se ručně vyrábí luxusní hodinky a druhý rozhovor poskytl teprve 22letý podnikatel Václav Staněk o své originální obuvnické značce. Největším koníčkem našich pisatelů je ale cestování, můžete se tedy těšit na články o Nepálu, Arménii a Islandu. A únorová soutěž? Bude! Nahlédněte do nového Žluťáka.

Leden 2020

ÚSMĚV, PROSÍM – vyzýváme tématem lednového čísla. Petr Horký píše o pobytu v ajurvédském resortu v Indii, kde přehodnotil svůj postoj k evropské „době stresové“. Mezi chudé, ale šťastné děti Jižní Ameriky nás zavede Petra Wenzelová a úsměv na tváři nám vykouzlí svými zážitky Ondřej Sládek, který putoval ze Sarajeva do Albánie. V rozhovoru výzkumnice a cestovatelka Kristýna Tronečková prozradí jaké jsou rozdíly ve vnímání štěstí mezi západní a východní kulturou. Můžete si také zasoutěžit o její knihu Cesty za štěstím a tradiční soutěž vás čeká v rubrice Kultura. Přejeme usměvavý začátek roku.