21.04.2017, Autobusy CZ

Nově zastaví také v Mladé Boleslavi, Jičíně, Nové Pace, Jilemnici či Vrchlabí

 

Autobusy RegioJet odstartují v pondělí 24. 4. 2017 na nové lince spojující 2x denně Prahu se Špindlerovým Mlýnem v Krkonoších. Po trase zastaví také v dalších nových destinacích – v Mladé Boleslavi, Jičíně, Nové Pace, Jilemnici či Vrchlabí, kterým také nabídnou nové přímé spojení s Prahou luxusními autobusy ve stylu Fun&Relax s internetem zdarma a individuálními obrazovkami s možností sledování filmů či poslechem hudby v každé ze sedaček.

Stevardka bus RJ

Linka Praha – Mladá Boleslav – Jičín – Vrchlabí - Špindlerův Mlýn a zpět je po zahájení prodeje jízdenek do chorvatského Splitu další z nových tras, kam v rámci letošní expanze žluté autobusy RegioJet vyjedou. Nové linky jsou charakteristické především tím, že poprvé spojují s ČR a SR některé nové země, kam dosud autobusy RegioJet nejezdily – jako je například Chorvatsko, nebo důležitá turistická a regionální centra v rámci České republiky mimo krajská města. O dobré volbě těchto destinací svědčí například právě linka do chorvatského Splitu, kde budou žluté autobusy od pátku 26. května do 1. října 2017 jedenkrát týdně spojovat Českou republiku a Slovensko s chorvatským pobřežím. Jízdenky již jsou v prodeji a u řady spojů je již téměř polovina kapacity jízdenek vyprodána.

Linka z Prahy do Špindlerova Mlýna bude v Praze vyjíždět z autobusového stanoviště Praha – Černý Most, v Mladé Boleslavi, Jičíně, Nové Pace a Jilemnici zastaví na místních autobusových nádražích; ve Vrchlabí pak kromě autobusového nádraží také na zastávce Vrchlabí, Herlíkovice – internát a ve Špindlerově Mlýně na zastávce Labská a také na autobusovém nádraží, které bude konečnou zastávkou spoje. Jízdní řád je přitom nastaven tak, aby v každém směru nabídl jeden dopolední a jeden odpolední spoj. Ceny jízdenek na trase Praha – Špindlerův Mlýn začínají s Kreditovou jízdenkou na 145 Kč.

Na lince budou nasazeny špičkové autobusy Irizar ve stylu Fun&Relax s internetem zdarma a individuálními obrazovkami s možností sledování filmů či poslechem hudby v každé ze sedaček. Na lince RegioJet poprvé nabídne upravený koncept palubních služeb – linka nebude obsluhována stevardkou a o odbavení cestujících a další služby se postará řidič spoje. Nadstandardní servis je samozřejmostí, kromě internetu a možnosti sledování filmů, dostanou cestující nabídku denního a dalšího tisku. Na palubě nicméně nebude probíhat prodej občerstvení a distribuce horkých nápojů. Jedná se o nový koncept, testovaný v loňském roce v průběhu léta a určený pro nové linky s větším počtem zastávek po cestě spojující regionální centra střední a menší velikosti. Linka do Špindlerova Mlýna je první, kde bude tento koncept palubních služeb zaveden.

Jízdenky na nové spoje jsou v prodeji – a to jak přes internetové stránky www.regiojet.cz nebo www.regiojet.sk, stejně jako na všech prodejních místech RegioJet a STUDENT AGENCY v České republice a na Slovensku a současně u smluvních prodejních partnerů, kteří prodávají jízdenky na mezinárodní autobusové spoje RegioJet.

Autobusy RegioJet přepravily v roce 2016 rekordních 8,45 milionů cestujících. To je meziročně o více než půl milionu cestujících více než v roce 2015, kdy žluté autobusy přepravily celkem 7,87 miliónu cestujících. Dohromady s vlakovými spoji RegioJet pak v celé žluté síti v roce 2016 cestovalo téměř 16 milionů cestujících. Dalšími autobusovými linkami, na kterých RegioJet v dohledné době plánuje zahájit provoz a prodej jízdenek budou: Praha – Náchod, Praha – Strakonice – Vimperk – Pasov, Praha – Přeštice – Švihov – Klatovy a Praha – Bratislava – Szeged – Arad – Temešvár (Rumunsko).

Veškeré detailní informace o lince Praha – Špindlerův Mlýn a zpět – včetně jízdního řádu – jsou zde: https://www.regiojet.cz/novinky/autobusy/2017-04-24-spindleruv-mlyn-z-prahy.html