17.07.2018, Vlaky Regiojet CZ

Díky tomu se dále zlepší dopravní obslužnost nejvýchodnější části České republiky a Moravskoslezského kraje, a to zejména v brzkých ranních hodinách.

 

Od neděle 15. července mohou cestující – držitele čipových karet ODISka s nahranými dlouhodobými časovými jízdenkami (varianty dlouhodobých časových jízdenek: 7denní, 30denní, 90denní, 5měsíční, 180denní a 365 denní) při svých cestách na trase Návsí (Jablunkov) – Třinec centrum – Český Těšín – Havířov – Ostrava-Stodolní a Ostrava hlavní nádraží nově využít také tří ranních spojů RegioJet RJ 1002, RJ 1004 a RJ 1006.

Jedná se o spoje s odjezdem z Návsí ve směru Ostrava (a dále pak Praha) ve 4:24, 5:24 a 6:24 hodin a s příjezdem do Ostravy hlavního nádraží v 5:26, 6:26 a 7:26 hodin.

Všechny tyto spoje zastavují ve stanicích a zastávkách Návsí (Jablunkov), Bystřice, Třinec centrum, Český Těšín, Havířov, Ostrava-Stodolní a Ostrava hlavní nádraží.

Jedná se o vítané doplnění ranních spojů vhodných zejména pro dojíždění za zaměstnáním či do škol do Ostravy a dalších významných center Moravskoslezského kraje. Počet cestujících, využívajících předplatní časové doklady v rámci Integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje ODIS, neustále roste a doplnění tří spojů RegioJet v ranní dopravní špičce ještě dále zvýší nabídku možností pohodlného dojíždění vlakem. Jsme rádi, že systém integrované dopravy Moravskoslezského kraje poprvé doplnil také dopravce, který své spoje provozuje bez objednávky kraje, zcela na své komerční riziko“, říká Jakub Unucka, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu.

Pro cestující s platnou dlouhodobou časovou jízdenkou ODIS jsou ve vlacích RegioJet vyhrazena místa k sezení 1-40 ve voze tarifní třídy Low-cost. Po příjezdu do Ostravy či jiného místa v rámci systému ODIS mohou pak cestující na tu stejnou jízdenku pokračovat v cestě dále například MHD nebo jiným spojem, který je součástí ODIS.

Z palubních služeb mohou cestující s předplatní jízdenkou ODIS využít připojení k internetu zdarma, které RegioJet ve vlacích standardně nabízí.

Po nástupu předloží cestující palubnímu personálu RegioJet svou čipovou kartu ODISka a ten načtením údajů z ODISky přes elektronickou čtečku ověří platnost jízdenky a trasu, na které cestující cestuje.

Uvedené vlaky RegioJet budou v rámci systému Esko Integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje ODIS označeny jako linka R60.

Kontakt pro média:
Aleš ONDRŮJ
Manažer PR a komunikace RegioJetu
ondruj@studentagency.cz
+420 603 523 053