30.09.2011, archiv
Od zítřka, 1. 10., mění Student Agency express spojení Zlína s Prahou. Žluté autobusy budou nově navazovat přímo ve stanici Olomouc hlavní nádraží na vlaky IC RegioJet ze směru z Prahy respektive do Prahy. Oproti stávajícímu autobusovému spojení se zkrátí celková jízdní doba – a to například ve směru z Prahy do Zlína na 3 hodiny 48 minut.

Cestujícím nabídnou pohodlné spojení, v čistotě a velkým rozsahem služeb za atraktivní ceny v kombinaci vlak a autobus ne jednu jízdenku – v rámci skupiny Student Agency.

Cestující budou moci využít jednotných tarifních pravidel. Spoje budou mít vzájemnou garanci čekání na přípoj. Výrazně se tím rozšiřuje nabídka kvalitního spojení Zlína s Prahou. Spojení startuje 3 x denně v obou směrech, od listopadu pak bude k dispozici 6 spojů v každém směru – tedy spojení takřka každé dvě hodiny.

Cestující mají v rámci ceny jízdenky samozřejmě jako součást plný rozsah palubních služeb – wifi, nápoje a denní tisk zdarma a navíc si na palubě vlaku mohou nově užít skvělé nabídky luxusního palubního občerstvení za nízkonákladové ceny. Cestovat ve vlaku budou v pohodlném klimatizovaném interiéru na širokých kožených sedačkách odpovídající konfigurací první nebo byznys třídě.

První ranní autobusový spoj ze Zlína do Olomouce vyjíždí v 5.20 (jede ve všední dny). Zastaví ve Zlíně Malenovicích a v Otrokovicích a do Olomouce přímo před hlavní vlakové nádraží přijede v 6.32 hodin. Zde mají cestující v 6.47 přípoj na vlak IC RegioJet, který je v 9.31 hodin doveze na pražské hlavní nádraží. Podobně pak budou odjíždět a navazovat spoje ze Zlína v 6.30 (jede o víkendech), ve 12.30 a v 16.30 hodin.

Zpět z Prahy pak je možné využít spojů IC RegioJet s odjezdem z hlavního nádraží v 7.27, 11.27 a v 17.27 hodin. Od všech je pak opět v Olomouci hl. n. přípoj na návazný autobus do Otrokovic a Zlína. V tomto směru pak jízdní doba do Zlína bude trvat bezkonkurenčních 3 hodiny 48 minut.

Nové spojení Zlína s Prahou výhodné cenové nabídky – cestujícím se uzná i sleva In-Karta / RailPlus Českých drah.

Za kolik cestuji na trase Zlín / Otrokovice – Praha?

Situace 1 – Mám kreditovou jízdenku a chci cestovat nejvýhodněji za 230 Kč

• Provedl jsem registraci kreditové jízdenky on-line a nabil částku na kreditovou jízdenku pro nákup jízdenek Student Agency a RegioJet (on-line, převodem na účet nebo na pobočce)

• Využiji akčního jízdného – rezervuji si včas on-line nebo SMS spoj, kterým chci jet

• Platím 230 Kč za jednosměrné jízdné s kompletním servisem a rezervací

Situace 2 – Koupil jsem si tzv. otevřenou jízdenku nebo nemám problém nakupovat na internetu na www.regiojet.cz . – cestuji za 260 Kč

• Na pobočce jsem si zakoupil otevřenou jízdenku nebo více (bez konkrétního data a spoje)

• Nebo nemám problém nakupovat na internetu a jdu na www.regiojet.cz

• Vyberu si spoj, kterým chci cestovat a rezervuji si jej buď on-line nebo prostřednictvím SMS

• Počet míst na otevřenou jízdenku není nijak omezen

• Platím 260 Kč za jednosměrné jízdné s kompletním servisem a rezervací

Situace 3 – Doposud jsem jezdil s dopravcem České dráhy, jsem držitelem In-karty/RailPlus – cestuji za 260 Kč

• Jdu na pobočku Student Agency nebo RegioJet a kupuji si jízdenku na spoj, kterým chci cestovat

• Předložím In-kartu s logem RailPlus a získávám 25% slevu z obyčejného jízdného

• Platím 260 Kč za jednosměrné jízdné s kompletním servisem

Skupina 4 – Nemám žádný průkaz ani kreditovou či otevřenou jízdenku. Tentokrát jdu na pobočku a platím obyčejné jízdné bez slevy

• Platím 350 Kč za jednosměrné jízdné s kompletním servisem a rezervací

13:42

17:43

19:42

Provoz linky Praha – Uherské Hradiště – Košice zůstává beze změn. V úseku Zlín – Brno bohužel nebude zatím Student Agency express autobusovou linku provozovat. Poptávka po přepravě na této trase není bohužel tak silná, aby linka byla ekonomicky rentabilní. Student Agency provozuje všechny autobusy a vlaky jako nedotované a vzhledem k tomu musí při jejich provozu zohledňovat i ekonomickou stránku provozu. Vážíme si zájmu a reakcí zákazníků a budeme se v dalším období věnovat tomu, zda se pro úsek Zlín – Brno nenajde nějaké řešení.